Microsoft steeds crimineler

Microsoft

6 april 2016

oit schreven computerbladen bijna alleen nog maar over Microsoft en zijn besturingssysteem Windows. Schitterende computers als Amiga en Apple, die jaren vooruit liepen op Microsoft, kwamen nauwelijks meer aan bod. Later kwamen Google, Facebook en Twitter, met hun groteske criminele activiteiten. Daardoor raakte het redelijk 'nette' Microsoft steeds meer uit de aandacht.
Momenteel doet Microsoft er alles aan om weer op de eerste plaats terug te komen. Het bedrijf ziet hoe makkelijk zijn concurrenten wegkomen met onwettige en kwalijke praktijken, en probeert nu met dezelfde methoden de achterstand in te lopen.
Het lukt MS nog bij lange na niet om het gestelde doel van 1 miljard Windows-10 sytemen te halen, en grijpt daarom naar steeds agressievere methodes. De laatste gemene truc om Windows-10 stiekem op meer computers te installeren, is om het in een veiligheids-update voor Internet Explorer te verstoppen!

 

Microsoft's “dirty tricks”

Microsoft

22 april 2016

Een andere poging van Microsoft om gebruikers van oudere Windows-versies over te halen - beter gezegd te dwingen - over te stappen naar Windows 10, is het tergend traag maken van de veiligheids-updates. Vooral Windows 7 heeft daar erg last van, zoals veel gebruikers al geruime tijd ervaren. Het controleren van de computer op ontbrekende updates kan wel drie uur duren, het downloaden van de updates kan eveneens drie uur duren, en het installeren kost meestal ook nog eens een uur! Totaal dus 7 uur. En dan te bedenken dat het om veiligheids-updates gaat, die zo snel mogelijk moeten worden toegepast om kwaadwillenden geen kans te geven misbruik te maken van veiligheidsproblemen. Microsoft is hiermee totaal onverantwoord bezig, en ingrijpen van de Europese Commissie zou op zijn plaats zijn.