Microsof

[24 oktober 2005]

De mensen die nog altijd geloven dat Bill Gates zijn vermogen aan het verdelen is onder trouwe gebruikers van Microsoft producten (zie “Bill Gates hoax”) moeten maar eens goed de ‘Licentievoorwaarden voor Microsoft-software’ bestuderen.

Met deze licentievoorwaarden moet uitdrukkelijk akkoord worden gegaan, zelfs bij noodzakelijke veiligheids-updates, aanvullingen, op internet gebaseerde services en productondersteuning!
Twee punten in de voorwaarden verdienen extra aandacht, Microsoft heeft ze zelf in hoofdletters gezet:

8. BEPERKING VAN GARANTIE.
DE LICENTIE HEEFT BETREKKING OP DE SOFTWARE IN DE HUIDIGE STAAT EN MET ALLE AANWEZIGE FOUTEN.

9. BEPERKINGEN EN UITSLUITINGEN VAN SCHADE.
U KUNT BIJ MICROSOFT EN HAAR LEVERANCIERS ALLEEN DIRECTE SCHADE VERHALEN TOT EEN BEDRAG VAN USD $ 5,00.

Dus ook bij een miljoenenschade ten gevolge van fouten in de Microsoftware is de maximale schadevergoeding 5 (vijf) Amerikaanse dollars!
» Wat me op zich nog meer verontrust is dat Microsoft op afstand élk plekje in de computer kan bekijken en er wijzigingen in aanbrengen, als de optie “Automatische updates” is ingeschakeld.
Dat gebeurt veelal zónder dat we er maar iets van merken, en álle beveiligingsmaatregelen die we hebben getroffen worden daarbij eenvoudigweg gepasseerd.
Hiermee beschouw ik Microsoft als de grootse “hacker” ter wereld. Met een druk op de knop kunnen ze zo de meerderheid van de computers in de wereld opblazen, als ze dat willen!