Microsoft wordt steeds immoreler

Microsoft

15 december 2015

Er wordt al langere tijd aan de poten gezaagd van het eens almachtige computerconcern Microsoft. Ooit had bijna elke computer een MS-Windows besturingssysteem, maar met de opkomst van moderne laptops, notebooks, tablets en smart-phones hebben branchegenoten Apple en Google een behoorlijke vinger in de pap gekregen met hun eigen versies van een besturingssysteem dat op een flink aantal producten draait. Daarnaast is er dan ook nog het gratis Linux dat steeds meer aanhangers krijgt.
Microsoft zag het met lede ogen aan, en probeerde door steeds sneller een nieuwe versie te lanceren het tij te keren. In de haast om op 10 te komen, heeft men Windows 9 maar overgeslagen. Windows 10 (of Windows X) moet weer veel meer geld in het laatje brengen. Hoe? Door het gratis aan te bieden!

Inderdaad is de logica ver te zoeken, maar het wordt wel duidelijk dat Microsoft speciale (geheime) bedoelingen heeft met 10.
Microsoft wil dat de wereld zo snel mogelijk overschakelt op de nieuwste Windows-versie, door het ons als het ware door de strot te duwen. Goedschiks of kwaadschiks, we zullen moeten overstappen.
MS heeft inmiddels een waar arsenaal aan trucs bedacht om het ongevraagd op onze computers te krijgen. Mensen die Windows Updates geheel automatisch laten doen - de "Aanbevolen" optie - en geen Windows X wensen, hebben waarschijnlijk alle bestanden (ongeveer 10 Gigabyte) al op hun computer staan.
Veel van wat Microsoft aan het uitvreten is, is regelrecht illegaal, onfatsoenlijk, crimineel en op zijn minst immoreel. Mensen die Windows X gebruiken, hebben al eens te maken gekregen met een update die álle privacy-instellingen weer terugzette naar de voor MS meest gunstige opties (lees: volledig toegankelijk).
De meest recente ontdekking in 10 betreft een soort hackerstruc. Microsoft mag op afstand de computer besturen, en hem opdracht geven bepaalde bestanden - waaronder die van het besturingssysteem zelf - te versturen naar andere gebruikers!