Oudeschoolvrienden.nl

[6 november 2008]

Bent u ook ongevraagd (= onrechtmatig) op Oudeschoolvrienden gezet?
Protesteer dan met klem, en eis dat ál uw gegevens weer worden verwijderd. Ga daarvoor níet naar de website, maar gebruik het retouradres:
nl@oudeschoolvrienden.nl.
(Zorg ook dat uw e-mailprogramma géén 'afbeeldingen op afstand' toestaat.)


“Dank je voor je inschrijving bij oudeschoolvrienden.nl
Klik op de link hieronder om je schoolvrienden te vinden.
http://www.oudeschoolvrienden.nl

Je login email adres is pietjepuk@planet.nl
Je wachtwoord is schoorsteen.
oudeschoolvrienden.nl

Als je er geen prijs op stelt om nieuwsbrieven of andere informatie van Oudeschoolvrienden te ontvangen, dan kun je je voorkeuren wijzigen door naar 'Jouw Gegevens' te gaan.”


Boycot Oudeschoolvrienden.nl

[9 november 2008]

Drie dagen geleden nog maar hebben we met klem geprotesteerd tegen de onwettige praktijken van oudeschoolvrienden.nl, die zomaar zonder toestemming mensen inschrijft als lid en ze daarna ook nog per e-mail lastig valt met onzinnige berichten.
In plaats van te reageren met een verontschuldiging en direct aan de eis tot verwijdering te voldoen, sturen de mensen achter de site opnieuw een (standaard) mail. Uit de tekst blijkt dat we nog nooit de webzijde hebben bezocht (en dat we ons dus ook nooit hebben kunnnen aanmelden)!
We beschouwen de berichten nu als spam, en zullen daarvan aangifte doen. Maar dat is nog niet alles, Oudeschoolvrienden zal nog veel meer van ons horen. Er wordt al te veel gespot met onze privacy. We roepen dan ook op tot een totale boycot van Oudeschoolvrienden.nl!
Volgens reacties op internetforums moet er trouwens betaald worden voor de diensten van deze webzijde. Vandaar waarschijnlijk ook hun illegale methodes.

De - van een onleesbare kleur voorziene - tekst over het wijzigen van de voorkeuren, is helemaal de limiet!


“Je account met Oudeschoolvrienden.nl is (gratis) opgewaardeerd! Je kunt nu
o Onbeperkt berichten sturen aan alle leden
o Bijdragen aan alle berichtenborden
o Foto's toevoegen
Waarom probeer je het niet eens door bij www.oudeschoolvrienden.nl in te loggen? Vertel ook al je vrienden van www.oudeschoolvrienden.nl, bijvoorbeeld door gebruik te maken van "e-mail een vriend(in)". Alvast bedankt voor je bijdrage!oudeschoolvrienden.nl

Als je er geen prijs op stelt om nieuwsbrieven of andere informatie van Oudeschoolvrienden te ontvangen, dan kun je je voorkeuren wijzigen door naar 'Jouw Gegevens' te gaan.”

Reactie van Oudeschoolvrienden

[12 november 2008]

Geachte Meneer,
Het spijt ons dat u tegen u wil in email van ons heeft ontvangen. Op onze administratie zien wij echter een aanmelding, die onders uw gegevens waren gemaakt op 5 november 2008, inclusief de volgende gegevens:
"Zat in de klas met Marietje Zweres Van polen Heintje Steenbergen Ida muis Lida Zijlstra Juf Beitema noemden wij Rooie biete"
Als deze aanmelding niet van u was dan is het mogenlijk dat iemand anders u heeft aangemeld. Wij zouden nooit emails sturen zonder dat men zich heeft aangemeld.
In ieder geval hebben wij uw naam en alle gegevens uit ons bestand gewist en zult u van ons niets meer horen.
We hopen u hiermee voldoende te hebben geholpen en wensen u vast fijne feestdagen toe.

Vriendelijke groeten,
Oudeschoolvrienden

Een heel slechte zaak als iedereen werkelijk zomaar anderen kan aanmelden voor deze webzijde, zonder dat er controle plaatsvindt. De tekst tussen aanhalingstekens lijkt ons ter plekke verzonnen onzin. Als iemand er iets in herkent mag hij of zij zich hier melden.
Een nóg slechtere zaak is dat Oudeschoolvrienden pas reageert ná onze klachten bij andere instanties.