Valse vacature per mail (1)

[16 november 2009]

Onderwerp: “Let op ! Advey Inc. is op zoek naar de medewerkers!”

“Beste lezer,

In verband met uitbreiding van onze activiteiten in Nederland en toename van goederenvervoer naar Europese en Aziatische landen heeft een Amerikaans bedrijf Advey Inc. een vacature van Transport koerier open staan. Met deze functie bent u deeltijds werkzaam en heeft een stabiele, goede, maandelijkse inkomen met flexibele werktijden. Deze vacature is ideaal voor studenten maar is ook geschikt voor alle gemotiveerde en betrouwbare mensen. U hebt geen specifieke opleiding nodig om goed uw functies te doen. Alles wat u hoeft te doen is serieus aan de slag te gaan binnen een succesvol bedrijf. Meer informatie over de vacature vindt u op onze site Vacature transport koerier. Veel succes!”

De afzender van dit bericht is vals, en de geadresseerden staan op door oplichters gebruikte lijsten. Als u klikt op de link “Vacature transport koerier” dan krijgt u iets anders te lezen dan verwacht. Ons advies is ook om erg voorzichtig te zijn met het bezoeken van de website. Zet uw browser op de hoogste beveiligingsstand!

P.D. uit A. stuurt ons de volgende reactie:


Ik heb op de link geklikt en gekeken wat de vacature inhield. Bij een transport koerier denk ik bijvooorbeeld aan een internationaal vrachtwagenchauffeur en niet aan een thuiswerker. Als je de inhoud van de vacature leest en je bent in het bezit van je volle verstand dan weet je dat dit een nepvacature is. Als ik een pakket verstuur doe ik dat rechtstreeks naar de klant en niet via een tussenpersoon (thuiswerker).
Volgens Whois komt de URL uit Moskou, en is daarom naar mijn gevoel onbetrouwbaar. De website ziet er op het eerste gezicht betrouwbaar uit maar is het niet. Nietszeggende tekst over verschillende vormen van transport in slecht Nederlands opgesteld. Delen van de website werken niet naar behoren. Er is nergens een vestigingsadres te vinden van het bedrijf. Als het een internationaal transportbedrijf is waarom is de site dan alleen in het Nederlands en Engels opgesteld?

Kopie van de nepvacature:

“Vacatures

Ons bedrijf is voortdurend aan het groeien; wij openen nieuwe vestigingen, vernieuwen ons wagenpark en daarom zijn wij altijd op zoek naar gemotiveerde en serieuze medewerkers op wie wij altijd kunnen rekenen en die op den duur een carričre binnen ons bedrijf zullen maken. De laatste tijd krijgen wij veel bestellingen voor kleine leveranties uit verre landen en daarom breiden wij onze netwerk in Nederland uit en zijn wij op zoek naar nieuwe medewerkers.

Transport koerier (deeltijd)

Uw werk houdt in: de ontvangst en het verzenden van pakketten, het sorteren van goederen en de controle op de volledigheid van de levering. Daarvoor moet u thuis zijn tijdens de werkuren van de postdiensten. Onze medewerkers zullen u informeren wanneer een pakket aan u verzonden wordt en over de aankomsttijd ervan. Soms zult u pakketten krijgen die niet op uw naam worden verzonden; dat komt omdat de goederen door onze medewerkers besteld en betaald worden. In ieder geval zult U geďnformeerd worden als er een pakket aan u verzonden wordt, op welke naam het pakket is en u krijgt tevens alle benodigde informatie om het pakket te kunnen ontvangen. Alle kosten van deze goederenverzending zijn door ons bedrijf betaald. Nadat u het pakket heeft gekregen, moet u alle reclame uit de doos halen en alle etiketten van de doos verwijderen. Bovendien moet U daarna de volledigheid en betrouwbaarheid van de goederen controleren. Nadat u al deze handelingen heeft uitgevoerd, moet u de goederen herverpakken en aan onze medewerkers laten weten dat het pakket voor verzending klaar is. Van onze medewerker krijgt u een betaalde label die u moet afdrukken, nauwkeurig invullen, op de doos vastmaken en vervolgens moet U het pakket aan onze klant verzenden.

Voor uw deeltijdwerk bieden wij U het volgende:

•1.500 Euro per maand plus maandelijkse bonussen voor snelle orderafwerking
•Kostenloze verzendingen met Advey Inc. (Global Airlines, UPS International, FedEx Express en USPS Express).
•Ziektekostenverzekering voor u en uw familie (na de proeftermijn van één maand)
•Hoog aanvangsalaris en voortdurende verhoging daarvan.
•Flexibele werktijden.
•U kiest zelf de betalingsmethode die het best bij u past (storting op uw bankrekening, Paypal, E-Gold, Western Union en andere).

Eisen:

•Persoonlijke computer met Internetverbinding
•2-4 uur vrije tijd per dag of 10-14 uur per week.
•Nederlandse nationaliteit.
•Leeftijd vanaf 20 jaar.
•Kennis van Microsoft Office.
•Printer voor het afdrukken van labels.
•Een middelbare school diploma is gewenst maar niet verplicht.

Mensen die bij ons worden aangenomen, zijn verplicht alle noodzakelijke instructies strikt te volgen:

•Ontvangst van de pakketten van ons bedrijf (goederen worden door onze medewerkers besteld)
•Sturen van een bericht aan onze medewerker over ontvangst van nieuwe pakketten (u werkt via een speciaal Internetpanel dat hiervoor speciaal ontworpen is)
•Herverpakking van goederen, controle van de volledigheid en betrouwbaarheid van de goederen*
•Ontvangst van een betaalde label en het invullen hiervan.
•Pakketverzending met gebruik van gekregen betaalde postlabel.

Geen auto nodig!

* Ons bedrijf werkt niet met verboden goederen, waarvan de internationale verzending niet toegestaan is!

U hoeft niets voor een training te betalen of iets te investeren om uw werk bij ons te beginnen. Door uw werk bij ons krijgt u een goede ervaring op transportgebied en kunt U later een carričre bij ons opbouwen!
U hoeft maar een e-mail aan ons te sturen op <...> met een korte motivatiebrief en uw CV en u krijgt binnen 24 uur een telefoontje van onze medewerker!*

* Indien binnen 24 uur niemand van ons bedrijf contact met u opneemt, kunt u onze HR-afdeling benaderen op: <...>