Windows 10:
Wie niet weg is wordt gezien!

17 augustus 2015

We hebben het al vaker gezegd: 'Gratis' heeft vaak een hoge prijs. En het is inmiddels duidelijk geworden hoe Microsoft toch veel geld kan verdienen door Windows 10 helemaal gratis weg te geven. Windows 10 maakt van elke computer een echte spionagemachine! En het is ook duidelijk geworden waarom Microsoft het nieuwe besturingssysteem aanbiedt als een Windows Update die automatisch wordt geïnstalleerd. In dat geval staan namelijk álle ingebouwde spionnen op actief en kunnen ze ook niet meer makkelijk worden uitgezet.
Microsoft wil zich hiermee in het rijtje Google, Facebook, Twitter etc. scharen, en die liefst nog overtreffen. Door nóg meer persoonlijke data te vergaren en door nog dieper in het privéleven van de consument en ondernemer binnen te dringen, en met die “gestolen” informatie grof geld te verdienen. Goed beschouwd zijn we inmiddels in een heel zieke maatschappij terecht gekomen.

Microsoft waarschuwde ooit hevig voor de verzameldrift van Google, maar die kritiek zal nu wel verstomd zijn. Microsoft doet nog altijd alsof het een heilig boontje is, en geeft tips hoe de gebruiker van Windows de privacy-instellingen kan aanpassen. Maar deskundigen hebben ontdekt dat de ergste spionnen blijven spioneren, ook als ze uitgezet zijn!
Wat doet Windows 10 nu eigenlijk? Het antwoord daarop is schokkend voor een normaal mens. Microsoft kijkt en luistert mee bij eigenlijk alles wat er gaande is op uw computer. Microsoft kan de hele inhoud van de computer naar zich toe halen, meeluisteren bij alles wat er via de microfoon wordt gezegd, alle zoekopdrachten op de computer en op internet zien, meekijken op internet, mails bekijken en zelfs toetsaanslagen registeren. Maar dat is nog lang niet alles, we komen er op terug.
Wijzelf zullen ons nimmer aan Windows 10 wagen, óf ervoor zorgen dat we nooit on-line zijn. Maar dat laatste is erg lastig vandaag aan de dag.