5R-Slim afslankkuur

5R-Slim

[24 april 2009]

Het doorworstelen van de complete mailing, die aan op slinkse wijze vergaarde adressen wordt verstuurd, kost zó veel energie dat u daarvan alleen al een paar kilo afvalt...
Het ‘dossier’, zoals men het zelf noemt, bestaat uit maar liefst zeven documenten:
Een A5-formaat brochure van 8 pagina's; een “Uitnodiging voor een Gratis Probeerkuur”; een gedrukte brief van 4 kantjes op A4-formaat; een “Slaap-U-Slank-fiche”; een “Slaap- en gewichtsverliesschema”; een “Speciaal bericht van Grégoire Lenôtre” en een retour-enveloppe.

De afzender van het geheel is: Centrum Louise Dumincis, Postbus 1015, 6201 BA Maastricht. Telefoon: 0900-0400442. Een huisadres ontbreekt, en het centrum zal dan ook wel gewoon weer een verzinsel zijn.

Het Nederlands waarin alle drukwerkjes gesteld zijn is uiterst lachwekkend en onbegrijpelijk:
“Wil u afslanken?”, “afslankingsmiddel”, “onmiddellijke doeltreffendheid”, “Zonder opnieuw te verdikken”, “...als u steeds opnieuw verdikt nadat u enkele kilo's bent kwijtgespeeld...”, “...zo'n spannend kleedje te kunnen dragen.”, “...zal uw weegschaal formeel zijn...”, enz.

Nog veel onbegrijpelijker, en wettelijk verboden in Nederland, is de bewering van een Gratis Probeerkuur*. De asterix verwijst naar piepkleine letters: “bij aankoop van een 5R-Slimkuur”! U moet dus eerst een volledige kuur kopen (vanaf € 41,--) én betalen, en daarna pas krijgt u er een probeerkuur bij.
Volgens de Nederlandse wet is gratis te allen tijde ook geheel gratis en mogen er geen voorwaarden of kosten aan dit aanbod verbonden zijn.
In het “Garantiecertificaat” staat: “Het volstaat dat u het gratis probeerkuur (zelfs leeg) en de volledige eigenlijke kuur ongeopend, voldoende gefrankeerd terugstuurt.” Op de binnenpagina van de folder staat onder het kopje: “Deze proef is helemaal GRATIS!” dat alles aangetekend moet worden teruggezonden. In dat geval kost het minimaal € 7,50 om de kuur gratis te proberen. En is het vervolgens nog maar afwachten of u het geld ook werkelijk terugkrijgt.

Ook wettelijk verboden zijn de voorgespiegelde resultaten: 1e nacht -1,5 kilo tot 5e nacht -5 kilo gewichtsverlies. Dit soort claims mogen niet in reclame-uitingen worden gebezigd.
Wél staat er in minimale lettertjes dat het middel geen geneesmiddel is. En in dezelfde kleine lettertjes valt te lezen dat uw naam- en adresgegevens worden doorverkocht. De zinsnede: “Foto's illustratief en niet contractueel” zou nadere uitleg kunnen gebruiken.

Héél veel bla-bla is gewijd aan de werking van het middel, dat in de vorm van capsules moet worden ingenomen, maar veel wijzer worden we er niet van. Het zou gaan om “een concentraat op basis van een verse plant, bedoeld om de slapeloosheid te bestrijden, die zicht ontpopt tot een krachtig afslankingsmiddel dat overtollige vetten verslindt tijdens uw slaap.”
De naam van de “verse plant” en de stof worden geheim gehouden, om andere laboratoria niet de kans te geven deze te kopiëren. (Zal wel een vetplant zijn...)

Allemaal lariekoek en de zoveelste oplichting gericht op mensen die graag willen afvallen! Er bestaat géén vrij verkrijgbaar afslankmiddel, óf het is levensgevaarlijk. Nooit aan beginnen dus.
De onderste afbeelding geeft ook mooi weer hoe de makers van deze nep afslanken zien: als verschrompelen! 't Is een manier, maar of uw partner er gelukkig mee zal zijn?

5R-Slim verschrompelen