Artrosilium & Antalium

Artro Silium

[16 mei 2007]

Uheeft vreselijke pijn in uw knieën, u bent 73 jaar, u bestelt een gratis microtubetje (20 ml.) “Artro Silium”, en dan: presto! In drie dagen kunt u weer tennissen en piano spelen.
Zelfs als u dat voorheen niet kon...
Als dát geen wondergel is!! O ja, u moet alleen niet vergeten om wat van die zalf op de pijnpunten te smeren, dat is de enige prijs die u hoeft te betalen.
Bij de gratis tube zit zelfs ook nog een gratis boek: “Het natuurlijke middel dat artrose kan overwinnen” van Dr. Anton Robinson.
Daarmee bent u helemaal klaar en overal vanaf!

Nou, nee, niet helemaal. Want u wordt daarna nog heel lang lastig gevallen door de genereuze en totaal onbekende 'engelen' die u dit cadeautje hebben geschonken.
Die geloven namelijk zelf niet zo erg in hun product, want ze menen dat u nog véél meer van die zalf nodig hebt. En die willen ze u verkopen, tegen een fors bedrag natuurlijk. Het kleine tubetje was alleen maar een lokkertje.

Avertentie in bonboekje

In hun brieven jengelen ze: “Ik begrijp niet wat er toch aan de hand is. U heeft mij geschreven dat u last hebt van artrose, ik heb u een proefflacon Artrosilium gestuurd, en nu hoor ik niks meer van u!!”

En verderop: “Als dat is omdat u de € 75,-- voor twee tubes niet kunt betalen, dan krijg ik ineens een geweldig idee. Speciaal voor u heb ik nog tubes in een slecht gedrukte verpakking. Die wil ik u aanbieden met 50% korting. Bij twee tubes hoeft u er dus maar één te betalen.”

En het P.S. van de brief maakt het spannend: “Ik ben u zeer erkentelijk als u niemand iets wilt vertellen van dit speciale aanbod. Dit om jaloezie te voorkomen!”

Antalium: ook nep

Antalium

[16 mei 2009]

Antalium is de Belgische naam voor Flexilium (voorheen Artrosilium). In België is Flexilium namelijk een geregistreerd geneesmiddel, vandaar dat men er een andere naam heeft moeten verzinnen voor het nepmiddel.
Inmiddels zijn er twee klachten tegen Direct Home Shopping ingediend bij de Reclame Code Commissie, betreffende Vision Clear en Flexilium. Reclame voor de voorloper van dit middeltje (Artrosilium) is al meermaals door de RCC verboden. En tijdens een uitzending van het TV-programma Kassa werd per e-mail aangekondigd dat de verkoop van Artrosilium per direct was gestopt. Echter, zoals wij al voorspelden, is het middel kort daarna weer onder andere namen op de markt gekomen.