Bio-30 Days

Pharma Nord-advertentie

[27 januari 2009]

Omroepgidsen als die van de NCRV bieden nog altijd advertentieruimte aan producenten van nepproducten. Ronduit schandalig!
Deze advertentie lijkt overigens bedoeld te zijn voor de Avrobode, volgens de kleine verticale lettertjes aan de rechterzijde.
Dit keer werpt fabrikant Pharma Nord zich weer eens op de afslankmarkt. We hebben al heel veel rare afslankmiddelen en beweringen gezien, maar dit is misschien wel het gekste dat we tot nu toe hebben meegemaakt!
Dit staat er in de advertentie:
“Nieuwe wetenschappelijke inzichten laten zien dat er meer factoren meespelen bij het op peil blijven van het gewicht. Zo spelen ook het goed functioneren van de stofwisseling, de spijsvertering en ook van de immuniteit mee. Bio-30 Days is ontwikkeld volgens de laatste wetenschappelijke inzichten en bevat stoffen die zowel de stofwisseling, de spijsvertering als de immuniteit stimuleren en ondersteunen.”

Wij vroegen een deskundige om commentaar:
“Rhodiola en Schisandra hebben de reputatie dat ze de eetlust opwekken en Glycyrrhiza is, zeg maar gewoon echte drop. Cynara (Artisjok- bladeren) zouden helpen bij een maag die in de war is. Dat zegt Pharma Nord overigens ook. Maar daar word je nou niet bepaald slanker van. Waarom je slanker zou worden als je immuun-systeem verbetert is me ook een raadsel. Beta-glucan kan niet via de mond worden geabsorbeerd, dus in een pil doet het niets (Pharma Nord zal wel beweren er een speciale bewerking op losgelaten te hebben). Sylibum is de Mariadistel en zou goed zijn voor de lever en Taraxum is de paardenbloem, die zou de eetlust bevorderen. Het meeste dat hierboven staat zijn de traditionele werkzaamheden en op zijn minst erg twijfelachtig.”

Nee, er staat dit keer niet bij dat het om een wondermiddel gaat, waarmee u zo en zoveel kilo per dag afvalt. Maar als deze “nieuwe manier van afvallen” zou werken, dan zou dat waarachtig een wonder zijn. Voorlopig geloven wij er niks van, en de slechte reputatie van Pharma Nord werkt daar ook niet aan mee.