China Balsem

China Balsem

[21 juli 2004]

Het principe van “Wat men ver haalt is lekker”, lijkt men hier ook toegepast te hebben. Haal het van de andere kant van de wereld, en het wekt dubbel zoveel vertrouwen.
Zal ik een geheim verklappen? Ik denk niet dat China Balsem werkelijk uit China komt! Maar het is wél een “etherische balsem, die wordt vervaardigd uit 9 Oosterse kruiden”, zo valt er in de advertentie te lezen.
En wie zal ik zijn om te ontkennen dat er in het Oosten (Twente) mooie kruiden te vinden zijn.

De openingszin van de advertentie heeft me heel lang bezig gehouden, en ik ben er nog altijd niet uit. Want wat is in vredesnaam “verkoelende dieptewerking”? China Balsem heeft een verkoelende dieptewerking op gekwetste spieren. Spieren zijn lichtgeraakt, dat weet iedereen, dus moet men voorzichtig met zijn woorden zijn.

De advertenties van al deze nonsens producten hebben dezelfde opmaak en zijn dan ook inmiddels direct te herkennen. In mijn krant zijn het steeds twee dezelfde drogisterijen (waaronder een DA) en dezelfde reformwinkel die er in genoemd worden.

Ter uitzondering staat er eens geen knappe dame in afgebeeld, maar een echte man. Alleen mannen zullen wel spierpijn kunnen krijgen, denken de opstellers natuurlijk. De man is ook nog fysiotherapeut, er staat niet bij waar, en hij heet: Gerald Röben.
Wie hem kent, mag zich melden!