Cinialb (Afslankmiddel)

Cinialb

[8 maart 2006]

Dit is een nonsensproduct in dezelfde serie als “ATC Slank”. Cinialb wordt dus ook aangeprezen als afslankmiddel.
De enige manier waarop u ervan kunt afvallen is wanneer u zó veel geld aan het middel hebt uitgegeven dat u niets meer over hebt voor het kopen van eten, of als u van schrik geen eten meer lust wanneer het tot u doorgedrongen is dat u bent beetgenomen.

Cinialb is weer het zoveelste verzinseltje van een groepje oplichters die steeds weer iets nieuws verzinnen om mensen zonder al te veel moeite geld te kunnen afzetten.
Het stramien van de paginavullende advertentie is gelijk aan die van bijvoorbeeld ATC Slank en wijst duidelijk op dubieuze activiteit.

De enige manier waarop u kunt bestellen is via een 0900-telefoonnummer of via een formuliertje op een website in Zwitserland. Men heeft het liefst uw bankgegevens zodat men zelf de bedragen van uw rekening kan afschrijven.
Doe dit nooit! De hele advertentie bevat geen enkele aanwijzing waar u de mensen die hier achter zitten kunt vinden. U loopt dus het risico dat er ook nog bedragen van uw rekening worden afgeschreven, waar u geen toestemming voor hebt gegeven.

De prijzen zijn nagenoeg identiek aan die van ATC Slank en het telefoonnummer waarop u kunt bestellen verschilt maar één cijfer.

Een klein voorbeeld van hoe men probeert u te beïnvloeden om tot aankoop over te gaan:

    “Zo stond ik voor de diëtiste. Ik ben 1,64 m lang en ik woog toen 93 kilo!
    ‘Beste mevrouw! Met zo'n overgewicht moet u iets gaan doen om verlost te worden van de problemen aan uw knieën. Anders loopt u een groot risico.’
    Dat zei mijn diëtiste tegen mij. Ik was de verpersoonlijking van het ongeluk en voelde me miserabel.”

Ik zou zeggen: een miserabele manier van adverteren. Om dan nog maar te zwijgen van de andere idiote teksten: “Slechte vetten ofwel transvetten”, “de biologische werkzame stoffen van citrusvruchten (Garcinia cambogia) helpen, zeer gericht, bij de afbraak van lichaamsvet en verhinderen de opname van suiker”.

Neem maar gerust aan dat de hele advertentietekst geklets in de ruimte is.
Welke vorm het middel heeft aangenomen en hoe het moet worden ingenomen of toegepast, wordt ook weer nergens duidelijk. Mogelijk bestaat het niet eens, en wil men alleen maar geld incasseren!
Wel krijgt u weer “niet goed-geld terug-garantie”, maar het lijkt me sterk dat die ooit nagekomen wordt.

In de gebruiksaanwijzing van deze pillen staan ook regels waaraan men zich moet houden bij het volgen van de kuur.
Die regels zijn o.a.: een half uur vóór elke maaltijd een halve liter water drinken, meer en gevarieerd fruit eten en elke dag wandelen.
Als men die regels opvolgt, dan valt men meestal spontaan af, daar zijn geen pillen bij nodig. Als de maag eerst gevuld wordt met water, dan eet men automatisch minder. Dat is een héél oud afslanktrucje!
Gevarieerd veel fruit eten werkt altijd, en zorgt voor veel minder (vr)eetlust. En hoe goed bewegen is, hoeft niet meer uitgelegd te worden.