Ginkgo Combi

Ginkgo Combi

[23 maart 2004]

Meer geestelijke energie door het extract uit de Ginkgo Biloba boom!
Wat heeft de natuur toch mooie oplossingen voor al dan niet bestaande problemen voor ons in petto. Als we ieder gezondheidsproduct dat er bestaat zouden gebruiken, dan zouden we allemaal supermensen worden. En wie wil er nou geen supermens zijn?

Dit product bevat een krachtige formule die op natuurlijke basis het hoofd ondersteunt. Sleutelwoorden in al dit soort advertenties zijn “natuur” en “natuurlijk”.
Volgens mij is álles wat we op aarde hebben oorspronkelijk afkomstig uit de natuur. En om te doen voorkomen dat alles wat uit de natuur komt goed voor de mens is, is een regelrechte leugen. Eet maar eens een giftige paddestoel! U mag blij zijn als u het kunt navertellen.

Het hoofdbestanddeel van dit product is het extract van de bladeren van de Aziatische Ginkgo Biloba boom, zo staat er.
Gelooft u het? Waarschijnlijk wel, want het staat gedrukt.
Ik begin er hard over te denken om een instituut op te richten die al dit soort reclame-uitingen op hun waarheidsgehalte gaat controleren, volgens mij bestaat zoiets nog niet.
Een instantie als de Reclame Code Commissie komt pas in actie als er een gegronde klacht wordt ingediend, en dat kan soms lang duren.

De advertentie verklaart verder: de bladeren bevatten een bijzondere groep van bioflavonoïden, die de bloedvaten in het hoofd soepel en elastisch houden.
Dat lijkt mij héél bijzonder. Ten eerste al die bioflavonoïden, waarvan ik nog nooit gehoord heb, en dan ook nog een bijzondere groep daarvan. En die groep is zó bijzonder dat ze enkel en alleen de bloedvaten in het hoofd weet te vinden. En ook alleen die bloedvaten worden onder handen genomen.

Verder is het product verrijkt met o.a. vitamine B-complex, vitamine C, magnesium, taurine, zink en tyrosine. Ik hoop van niet, want het lijkt me niet gezond, voor zover ik de stoffen ken. Bij taurine en tyrosine gaat er echt geen lampje branden bij mij, misschien bij u?

Als ik tijd heb, zal ik eens uitzoeken wat er wél kan en wat niet en wat de effecten zouden kunnen zijn van deze ingrediënten.
Als ik een natte vinger omhoog steek, dan voel ik dat de wind waait uit de hoek van de fantasten.