H.D.C. Slimsystem

H.D.C. Slimsystem

[25 mei 2006]

Dit middel heet slimsystem, maar de tekst van de advertentie is verre van slim.
Annemiek Drenth van drogisterij de Maretak ziet de kilo's vliegen, en dat moet een wonderlijke ervaring zijn.

De advertentie zegt:

Dat H.D.C. doet wat het beloofd, kan mevr. Drenth te Huizen bevestigen. “De maand december is voor ons de cadeau maand en hebben mijn medewerkers en ik ons hoofd niet naar afslankmiddelen staan. Ondanks de cadeau periode, heb ik al enige honderden verpakkingen ervan verkocht. Het product werkt zo goed dat men door de mond-op-mond reclame ...”

Een vies gedoe, die mond-op-mond toestand, bah! En de rest van het verhaal is net zo warrig als bovenstaand stukje. Zoals bijvoorbeeld de naam van het systeem: Hight Diet Cactus Slimsystem.
Er zit cactusextract in, zodat de mensen niet zelf cactussen hoeven te hamsteren.
Door het eten van cactussen krijgen de hersenen een seintje dat men niet meer verder hoeft te eten. Maar omdat wij in de Westerse wereld niet gewend zijn om cactussen te eten, zitten er nog veel meer (6) stoffen met een ingewikkelde naam in. En die doen allemaal wonderbaarlijke dingen met ons lichaam.

Als klap op de vuurpijl eindigt de advertentie met de mededeling dat dit het eerste afslankpreparaat is waar patent op is aangevraagd. Mooier zou zijn als het patent ook werkelijk verleend was, maar daar komt nog iets meer bij kijken.