Optimax Omega

Optimax Omega

[16 april 2004]

Mensen die in reformhuizen werken, moeten wel gezonde en blije mensen zijn. Met alle producten die ze verkopen kúnnen ze niet meer ongezond zijn, en er valt heel wat te lachen in die winkels.
Vooral als ze de klant weer een nutteloos product hebben weten aan te smeren, voor relatief veel geld.

De prijs van een gezondheidsproduct kan ook een aanwijzing zijn dat het van weinig waarde is voor uw gezondheid.
Prijzen van boven de 20 euro voor een paar pilletjes met gangbare vitaminen, rieken al snel naar bedrog. Vaak is de prijs omgekeerd evenredig aan de werking van dit soort producten.
Echte oplichters willen zo snel mogelijk rijk zijn. Hetgeen niet wil zeggen dat goedkope producten per definitie wél deugen.

Een andere aanwijzing voor nep is dat een fabrikant zomaar voor élke leeftijd en voor élk denkbaar probleem een remedie in een potje heeft.
Optimax Omega biedt een totaaloplossing voor leeftijden van 1 tot 100 jaar.
Men begint met potjes Kinder Omega voor € 20,90. Op de fles staat “Meervoudig onverzadigde Omega-3 en Omega-6 vetzuren”. In de begeleidende tekst worden de vitamines A, C, D en E genoemd en die komen bij alle andere potjes ook voor.
In mijn jeugd - lang geleden - was er al een manie dat extra vitamine C zo goed voor de mens zou zijn. Ik heb nooit enig onderscheid kunnen merken tussen het wel-slikken en het niet-slikken.

De grootste vinding van Optimax zijn echter de Essentiële Vetzuren. Men heeft uitgevonden dat wij te weinig vette vis eten, en daarom krijgen wij te weinig onverzadigde vetten binnen. Volgens de folder zijn ze essentiëel voor ons, maar er wordt niet bij verteld waarom.

Optimax belooft geen genezende werking, alle producten zijn alleen maar “goed voor de mens”. Zelfs dat is nog een riskante belofte, want stel dat men zich vergist. Want de inzichten in wat de mens al dan niet nog extra nodig heeft, buiten het gewone voedsel, zijn in de loop der tijd dramatisch gewijzigd.

Mocht u de folder “Optimax Nieuws!” niet gezien hebben, dan zal ik even opnoemen wat voor goeds in een potje men allemaal voor ons heeft:

Cardio Omega - Goed voor hart en bloedvaten
Femin Omega - Voor een normale menstruatie
Flex Omega - Voor sterke en soepele spieren
Total 3-6-9 Omega - Voor een goede gezondheid
Intell Omega - Ondersteunt geheugen en concentratie
Respi Omega - Voor gezonde luchtwegen
Skin Omega - Voor een mooie en gezonde huid
Arizona knoflook + lecithine - Cholesterolformule
Arizona knoflook + anti-oxydantenformule
Totaalplus - Kom niets tekort
Super Ginkgo - Niets vergeten?
Cysticare - Een schone blaas
Super Omega 3 - Super gezond met vette vis
en nog vier kinderpotjes

Het is weer bijzonder knap hoe men steeds dezelfde bestanddelen andere goede dingen in het lichaam kan laten doen! Tussen een goed werkend hart en een mooie huid zit toch wel een klein verschil...
Mocht u geld teveel hebben, koop ze allemaal en zie hoe u zich voelt als u ze allemaal tegelijk gebruikt (misselijk, vermoed ik).
Maar mocht u er werkelijk opzienbarend van opknappen, dan mag u dat laten weten.