Aura Leny

Aura Leny

[9 juli 2005]

De wereld begint steeds idioter te worden, en dat weerspiegelt zich in de brief van Aura LENY.
Aura Leny is: “Medium - Spiritist - Specialiste op het gebied van Directe Winsten”.

Ze schrijft:
“Ik zal heel duidelijk met u zijn!

Ten eerste! U bent de enige unieke persoon die ONMIDDELLIJK de cheque op zal strijken met het bedrag van € 9 800,00!”

Na zo'n zin zou iedereen al gillend van het lachen een brandende lucifer onder het vel papier moeten houden, en het tot as laten verbranden.
Enig en uniek is dubbelop, en hoe kan iemand onmiddellijk een cheque opstrijken met een bedrag? Taalkundig een zeer raadselachtige zin. En dat is nog maar het begin.

Ze gaat verder:
“Ten tweede! Als u mij BINNEN 72 UUR (datum poststempel) antwoord is het niet € 9 800,00 die u zult ontvangen, maar 10 keer meer... wat wil zeggen dat u 98 000,00 zult ontvangen!”

Binnen 72 uur vanaf wanneer, en waarom precies 72 uur? Dat is nimmer te controleren. Er staat nergens een datum in de brief, en ook niet op de envelop. Want die is Port Betaald verstuurd vanuit Praag! (En dan wil men ook nog doen geloven dat er maar één zo'n brief verstuurd is.)
Het (datum poststempel) zegt ook niks, want die stempel is meestal onleesbaar.

Ook deze zin rammelt taalkundig en bevat een ernstige fout: antwoord moet zijn antwoordt. Het gaat hier om een werkwoord.
Het mooiste is natuurlijk dat de gewonnen prijs ineens vertienvoudigd is, en alsof we zelf niet kunnen tellen heeft men het voor mij uitgerekend: 98 000,00 euro zal ik ontvangen als ik tijdig reageer.

In een speciaal kader met gele ondergrond:
“Conclusie: ja, u hebt het wel degelijk goed gelezen, en het is zeker geen grap! U zult dan ON-VER-MIJ-DE-LIJK de cheque van € 98 000,00 bij u thuis ontvangen!
- Alle bewijzen zijn duidelijk schriftelijk geldig verklaard -”

Het klinkt als een ernstig gerechtelijk vonnis met grote gevolgen, en ik weet eigenlijk niet of ik die gevolgen wel wil dragen...

Mevrouw Leny is nog lang niet klaar:
“Uw dag vol glorie is nog niet voorbij... Omdat u de persoon bent die eindelijk is getroffen door het geluk, heb ik besloten u daarnaast nog een ander geweldig cadeau aan te bieden. En alleen dit cadeau is al goud waard. Het gaat hier om een nieuwe methode voor geldwinsten: CHRONO WINST VERSNELLING, ontwikkelt door Albert Wilcox, beroemde numeroloog en wiskundige, die op basis van ingewikkelde berekeningen een simpel middel heeft gevonden. Simpel maar onfeilbaar en toe te passen door iedereen. Ik kan bewijzen dat dit revolutionaire systeem u geld zal laten winnen, meer geld dan u ooit zou durven dromen. Dit durf ik u als eerlijk helderziende te verklaren.”

Nu is ze ineens ook nog helderziende, en nog een eerlijke ook!
Ik kan kort zijn: iemand die ook maar een miliseconde geloof hecht aan deze duimzuigerij, is rijp voor therapie. Evenals de bedenkers van deze oplichting natuurlijk.

Aura Leny gaat nog pagina's lang door met het aanprijzen van de onfeilbaarheid van de Chrono Winst Versnelling, maar op de laatste pagina, wanneer de ontvanger van de brief in actie moet komen, is ze zelf het spoor bijster geraakt.
Volgens haar wordt de gewonnen winst van € 15.000,00 euro vertienvoudigd, hetgeen uit zou komen op 98.000,00 euro. Even verder heeft ze het over de cheque van € 150.000,00 die ik zal ontvangen.
Alles komt geheel gratis naar mij toe, ook de Chrono Winst Versnelling.

Ter dekking van de verzend- en administratiekosten hoef ik slechts 20 euro te betalen.

Dat bedrag kan ik contant opsturen naar het bekende adres in Engeland, betalen via creditcard of per bankmachtiging kan ook. Het bedrag zal na 24 uur worden afgeschreven en is onherroepelijk.

De hoogte van de bedragen die de oplichters van ons proberen af te troggelen lijkt te zakken, van 50 euro zit men nu op 20. Desondanks toch nog de moeite waard om niet zinloos kwijt te raken.