Canu Gawa

Canu Gawa

[16 februari 2006]

Meneer Canu Gawa is blijkbaar nog niet zo lang in Nederland, gezien de niet zo perfecte zin die kwasi-handgeschreven onderaan een pagina van zijn ‘persoonlijk getypte’ brief staat: “De indianse horoscoop is veel preziezer!”

De openingszin van de brief is ook wel aardig: “Had u al eens het gevoel: Het lot bedoelt het niet goed met mij!?”
De zichzelf sjamaan noemende Navajo-Indiaan kan elk denkbaar probleem voor ons oplossen, maar een beetje goed Nederlands valt buiten zijn reikwijdte.

Zoals bij al deze fantasten of grappenmakers het geval is, volgt ook deze brief weer een vast patroon. Eerst wordt de lezer afgebroken en zielig gemaakt, en daarna komt meneer Gawa met de oplossing voor alle ellende.

“U heeft geldproblemen? U hebt relatieproblemen? U wordt door pech achtervolgd? U moest te veel dromen in uw leven begraven? Ontvangt u wel zo veel liefde en vriendschap als waar u recht op hebt? Heeft u in het leven het door u gewenste succes? Slaagt u in de meeste dingen die u zich voorgenomen hebt?”

Meneer Gawa wacht niet op de antwoorden, maar biedt meteen dé oplossing: een horoscoop!
En een heel persoonlijke nog wel. Hij hoeft alleen maar uw geboortegegevens te hebben, en dan krijgt u de meest nauwkeurige toekomsthoroscoop ooit.
“De sterren en de natuur liegen nooit!”

De 6-maanden horoscoop kost € 25,90 en de 12-maanden horoscoop € 36,90.
Van “astrologe” Hanna Winter, die duidelijk ook een bedenksel is van dezelfde mensen en die ook een postbus in Venlo heeft, hebben we een gelijksoortig aanbod gezien. En de fluthoroscoop die zij met eenzelfde verhaaltje probeert te slijten, is te simpel voor woorden.

Natuurlijk bestaat de hoofdpersoon van deze brief in werkelijkheid niet, en is er geen horoscoop ter wereld die u kan helpen bij ernstige problemen.
Al dit soort activiteiten doen grote afbreuk aan de serieuze astrologie.