Fitanova (1)

Fitanova

[10 februari 2005]

Fitanova heeft niet alleen een postbusadres in Nederland, maar ook nog eens een gratis antwoordnummer en een telefoonnummer.
Ze durven wel. Dat kunnen we van veel andere slinkse dames en heren niet zeggen, die willen het liefst zo min mogelijk kosten en zo veel mogelijk winst maken.

Fitanova doet aan “gezondheidsproducten”, en men is zó overtuigd van de goede werking van al die producten, dat men een 100% Tevredenheids-garantie geeft. Schriftelijk nog wel.

En wat is nu het dubieuze aan Fitanova?
Dat men ook weer klanten probeert te lokken met brieven waarin men de ontvanger nadrukkelijk en met vette letters feliciteert met een grote gewonnen prijs. De winnaar hoeft alleen maar een “Chequebestelformulier” of een “Winnaarsbon” in te vullen, in de gratis antwoordenvelop te retourneren, en het geld stroomt zijn huis binnen.

Niet, dus. Het enige dat er binnenstroomt zijn de capsules, pillen, poeders en wat al niet meer. En de kosten daarvan (rond de 50 euro per maand) worden automatisch afgeschreven van de rekening.
Sommige mensen denken dat ze alleen maar de gewonnen prijs hebben opgevraagd, maar door het invullen van het formulier staat men voor jaren geboekt als klant van Fitanova.

Spelregels

De voorwaarden die al dit soort bedrijven hanteren zijn nagenoeg identiek. Alleen de naam is steeds aangepast. Daaruit kunnen we concluderen dat het om een soort netwerk van dubieuze ondernemingen gaat.
Hiernaast kunt u lezen dat men zich praktisch waterdicht heeft ingedekt en dat er nooit iemand de gewonnen en gegarandeerde hoofprijs van ettelijke duizenden euro's zal ontvangen. Voor 1 euro zal geen bank immers een cheque uitschrijven! Verder


Als u boos bent op Fitanova, dan kunt u ze alsvolgt bereiken:
Fitanova, Antwoordnummer 10083, 5500 VB VELDHOVEN (Postzegel niet nodig).
Telefoon: 0900-2020052.
Postbus 184, 5500 AD Veldhoven.