FLOWWing in the wind

Floww

27 september 2016

ls TROS-Radar tijdens een gesprek met de Nederlandse importeur van de Floww-producten de vergelijking met de roemruchte BioStabil van Bruno Santanera trekt, dan is die vergelijking terecht. Santanera schreef allerlei geneeskrachtige werkingen toe aan zijn magnetische hangertjes, en de Floww-makers beweren mensen van stress en vermoeidheid veroorzaakt door straling af te kunnen helpen. Identiek aan de producten is het feit dat er geen wetenschappelijk bewijs is voor hun werking. Er zijn alleen maar bedankbrieven en tevreden klanten. Ook herkenbaar bij al dit soort nepproducten zijn de wonderlijke technische verhalen er omheen. De webzijde van Floww schrijft bij voorbeeld:
Floww® Health Technology zet de technische straling afkomstig van o.a. mobiele telefoons, computers, draadloos internet en elektrische apparaten om in een veld met gezonde, natuurlijke straling. Onze gebruikers bevestigen dat ze meer rust en vitaliteit ervaren dankzij het gebruik van Floww®-producten.

We hebben geen idee wat men bedoelt met technische straling en een veld met gezonde, natuurlijke straling. Gelukkig maakt deze onzin meteen duidelijk dat we hier weer te maken hebben met een ergerlijke vorm van misleiding en bedrog.