Fuel Save - Zacht water

Fuel Save - Zacht water

[23 november 2011]

Heerlijk zacht water in ...
Op de puntjes kunt u een provincie, plaats of streek invullen, en u hebt de kop van een advertentie zoals die regelmatig in o.a. de Wegener h-a-h-bladen opduikt. Ja, daar hebben we deze criminele uitgever weer! Zolang het concern nog niet definitief omgevallen is, zullen we getrakteerd worden op dit soort wettelijk verboden (!) advertentieteksten. De Reclame Code Commissie heeft immers bij herhaling een negatief oordeel uitgesproken over deze advertenties, en zelfs een “Rood Oor” uitgedeeld voor het niet opvolgen van het dringende advies deze onzin niet meer te plaatsen in krant en op internet! Fuel Save Europe BV luistert niet, de krant luistert niet, het wordt tijd dat de RCC sancties kan gaan opleggen. Want zo loopt het de spuigaten uit.

De “Alpine Waterdescaler nr. 1” kost € 250,-- (vanaf) en kan binnen vijf minuten op de waterleiding worden geplaatst. Wat zit er in? Een onnozel magneetje! Kan een magneetje kalk uit het water halen? NEE, natuurlijk niet!

De Reclame Code Commissie:

“Reclame voor de Alpine Water Descaler No. 1 misleidend

Omdat aan Fuel Save in 2004 ook al was aanbevolen niet op een dergelijke manier reclame te maken, wordt deze uitspraak onder een zo’n breed mogelijk publiek verspreid.
Zowel in het weekblad Het Kompas als op de website kalkaanslag.nl beweert Fuel Save ten onrechte dat haar product de Alpine Water Descaler No. 1 onder meer in staat is om kalkaanslag te voorkomen wanneer haar product om de waterleiding wordt gemonteerd. Op verzoek van zowel de Reclame Code Commissie als het College van Beroep is Fuel Save er echter niet in geslaagd de toegeschreven werking van het apparaat aannemelijk te maken. Reden waarom beide reclame-uitingen misleidend zijn.
Dossier 2009/00774 CvB, dd 11 maart 2010”