Gabriella's Algemene Voorwaarden

[20 juni 2012]

Gabriella Helderziende (dat is haar volledige naam!) houdt er Algemene Verkoopvoorwaarden op na. Let op het woord “Verkoop”. Algemene Voorwaarden worden gehanteerd door commerciële bedrijven, en het (Engelse) bedrijf dat hier achter zit wil dus iets verkopen en geld verdienen. Iedereen die iets afneemt via de webzijde is gebonden aan de Voorwaarden, en zal er op voorhand van in kennis gesteld worden.
De Algemene Voorwaarden staan op de webzijde van GH, maar zijn moeilijk te vinden, zo meldt Dick Perk ons. En als men ze gevonden heeft, is de tekst erg lastig te lezen: blauwe tekst op een blauwe achtergrond! Daar is wel een handig trucje voor: selecteer de hele pagina, en de tekst wordt weer goed leesbaar. Een andere optie is het kopiëren van (de inhoud van) de pagina en die te plakken in een simpele tekstbewerker zoals Kladblok.

Artikel 2 geeft een serie waarschuwingen, zoals dat de Voorwaarden op elk moment kunnen worden gewijzigd en dat de URL van de pagina kan worden gewijzigd.
Een belangrijke en verhelderende waarschuwing is deze:
“DE INHOUD VAN DE WEBSITE BEVAT EEN LOUTER RECREATIEF, LUDIEK OF CULTUREEL ASPECT. IN GEEN ENKEL GEVAL KAN DE INHOUD WETTELIJK, MEDISCH OF PSYCHOLOGISCH ADVIES DOOR EEN PROFESSIONAL VERVANGEN. INDIEN U LIJDT AAN EEN CHRONISCHE ZIEKTE, MENTALE LABILITEIT OF ALS U TE KAMPEN HEEFT MET BIJZONDERE (WETTELIJKE OF RECHTERLIJKE) PROBLEMEN DIENT U ZO SNEL MOGELIJK CONTACT OP TE NEMEN MET EEN PROFESSIONAL DIE UW ZIEKTE, STOORNIS OF PROBLEEM KAN BEHANDELEN.”

Artikel 1 is zo mogelijk nog duidelijker:
“De website www.gabriella-helderziende.com bevat vermakelijke informatie over de thema’s van de voorspelkunsten en -wetenschappen, met name astrologie, numerologie, tarotkaartlegging, horoscopie. Deze website beweert in geen enkel geval via zijn inhoud te kunnen garanderen dat de gebeurtenissen die vermeld worden in de e-mails (elektronische berichten) de lezers zullen overkomen. Ze dienen enkel een recreatief, ludiek en cultureel doel.”

Kortom, wat we al wisten: Gabriella Helderziende is je reinste flauwekul. Als iemand daar geld voor wil betalen, dan is dat zijn goed recht.