De Geluksbode (2)

[27 maart 2009]

et is nauwelijks te geloven, maar de mensen achter de Geluksbode zijn nog altijd bezig met hun achterlijke en bedrieglijke spelletjes. Nog altijd proberen ze mensen per e-mail te doen geloven dat men een MINI Cooper (auto) kan winnen.
Wij achten de kans dat u zichzelf zult kunnen zien zitten in een gewonnen MINI kleiner dan de kans dat er een vliegtuig op uw hoofd terechtkomt. (Vooral als u in de omgeving van Schiphol woont.)
Nog nooit hebben wij het bewijs gezien dat iemand daadwerkelijk een grote prijs heeft gewonnen bij de Geluksbode of een van de andere onzinnige namen waaronder dit bedrijf opereert.

Het enige doel van de leugens is te vinden in deze zinsnede:

...kunt u bovendien uw eerste exemplaar van Geluksbode GRATIS* ontvangen (t.w.v. €15,- excl. verzendkosten).

Hetgeen betekent dat u één exemplaar van een nutteloos tijdschrift krijgt voor de verzendkosten van € 4,95 en dat u vervolgens vastzit aan automatische vervolgafschrijvingen van € 19,95, waar moeilijk weer vanaf te komen is. Wees wijs, en reageer niet.


“GEFELICITEERD!
Uw postcode 1069 VA is geselecteerd!
Deze gloednieuwe MINI Cooper kan op weg naar u zijn, Mijnheer Falreden!
LET OP
Mijnheer Falreden,
Deze MINI t.w.v. € 28.500,- is wellicht op weg naar u!

Geachte Heer Falreden,
Heeft u al ooit een grote prijs gewonnen? Nog niet? Dan is vandaag het moment om dat te veranderen! Uw postcode is namelijk geselecteerd! En dat betekent dat er een gloednieuwe MINI Cooper t.w.v. € 28.500,- op weg naar u kan zijn! Gekoppeld aan uw postcode heeft u een unieke Startcode toegewezen gekregen. Deze Startcode vindt u onderaan deze mail met uw persoonlijke wingegevens.

Ziet u uzelf al zitten in die gloednieuwe MINI Cooper? Activeer dan vandaag nog uw persoonlijke Startcode. Alleen geactiveerde Startcodes maken kans op de hoofdprijs. Het activeren van uw Startcode is heel gemakkelijk en helemaal gratis! Gewoon 1 telefoontje met de Geluksbode-Winlijn!

Bel: 020 262 99 20 en activeer direct uw unieke Startcode 1E1C00693426! Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 10:00 tot 20:00. Als u binnen drie dagen belt, kunt u bovendien uw eerste exemplaar van Geluksbode GRATIS* ontvangen (t.w.v. €15,- excl. verzendkosten). De Geluksbode staat iedere maand boordevol spannende prijsvragen en prijzenacties, waarmee u fantastische prijzen kunt winnen. Prijzen die kunnen oplopen tot een waarde van wel € 25.000,00! Bovendien geven we bij de meeste prijsvragen de oplossingen - of een deel ervan - er al direct bij. Zo wordt meedoen voor een leuke prijs kinderspel! Aarzel daarom niet langer, pak nu de telefoon, bel voor die MINI Cooper en activeer uw Startcode!

Met vriendelijke groeten,
Joep van der Ven
Directeur Geluksbode

Onze computer heeft uw postcode 1069 VA geselecteerd.
U heeft een unieke Startcode toegewezen gekregen.
Activeer uw Startcode door deze telefonisch door te geven.

GEFELICITEERD! Bij een winnende Startcode heeft u een MINI Cooper t.w.v. € 28.500,- gewonnen!
*U betaalt daarvoor slechts € 4,95 voor administratie- en verzendkosten.

Uw persoonlijke wingegevens:
Prijs MINI Cooper
Postcode 1069 VA
Geldigheid 3 dagen

UW UNIEKE STARTCODE: 1E1C00693426
BEL 020 262 99 20 EN ACTIVEER UW STARTCODE!

Uw e-mailadres is verkregen via acties op het internet en/ of couponboekjes. U heeft de organiserende bedrijven en door hen geselecteerde derden (zoals wij) toestemming gegeven om u aanbiedingen per e-mail te doen. Indien u van ons geen aanbiedingen meer wenst, klik dan hier om u af te melden. Wij zullen uw e-mailadres dan niet meer gebruiken. Bovendien zullen wij dit doorgeven aan de leverancier waarvan wij dit e-mailadres hebben verkregen. Lees de spelregels van deze aktie. Deze e-mailing wordt automatisch verzonden, dus kunt u hierop NIET reageren.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Geluksbode, Postbus 133, 5670 AC, Nuenen, info@geluksbode.nl KvK Zwitserland nr. CH 320.3.059.243-03. E34A107-01”