Kufsteinglück-Delikatessen

Kufsteinglück-Delikatessen "Tiroler" dagen

[14 juli 2012]

Afgaande op de rare namen waarvan men zich bedient, zou het wel eens om dezelfde mensen kunnen gaan: Promoteam, Boekingskantoor en Boekingscentrale. Maar natuurlijk zouden het ook ‘concurrenten’ van elkaar kunnen zijn. De laatstgenoemde is gevestigd in Oude Pekela en organiseert "Tiroler" dagen. Men zegt een Oostenrijkse onderneming te zijn die samenwerkt met Kufsteinglück-Delikatessen.
In de brief die mensen in een bepaalde regio ontvangen, en die in een enveloppe zonder afzender zit, beweert men voor de eerste keer hier op de markt te zijn. Wat men met “hier” bedoelt is niet duidelijk, maar in Nederland is men al jaren actief, gezien de berichten op internet.

In de brief, die men vooral naar oudere mensen stuurt, belooft men veel, heel veel. Allereerst een “Gratis Uitnodiging inclusief voor alle gasten een kopje koffie en een heerlijke smakelijke lunch”.
De uitnodiging is “voor een prachtige show, met o.a. 2012-feest, bingo, verloting... en nog veel meer”. Het onderwerp van de brief is: “Overdracht van uw persoonlijke prijs t.w.v. € 149 en het grote gratis cadeaupakket.”
Voor welke prijsvraag die persoonlijke prijs wordt uitgekeerd, wordt er niet bij verteld. Op een inlegvelletje: “Extra voor iedere gast om direct mee te nemen. 1 Tiroler pop, een persoonlijk cadeau t.w.v. € 79,- en een levensmiddelenpakket om direct mee naar huis te nemen.”
Men kan dus maar beter niet met de bus komen, want dan moet men extra betalen voor de bagage...

Het blijft echter een rare zaak dat de gast, die zó veel dure cadeau's in het vooruitzicht gesteld wordt, zelf het postzegeltje voor de antwoordkaart moet betalen! Ja, men moet zich vooraf met naam en toenaam aanmelden als men de heuglijke bijeenkomst wil bijwonen. Bovendien moet men beslist op tijd komen, want na aanvang worden de deuren van de zaal hermetisch gesloten, en kan er niemand meer in of uit.

Niemand strooit zomaar met dure prijzen, dat spreekt voor zich. Tussen neus en lippen door heeft men het over een presentatie. En zoals al vaak in consumentenprogramma's op TV te zien is geweest, is die presentatie een vele uren durend keihard (letterlijk en figuurlijk) verkooppraatje om allerlei onzinproducten die niemand echt nodig heeft, en die veel en veel te duur zijn aan de man te brengen. Daarbij worden de regels van het fatsoen en de wet schromelijk overschreden, en is er sprake van misleiding en intimidatie. En de voorgespiegelde prijzen en cadeau's - áls ze al worden uitgedeeld - vallen meestal zwaar tegen.

Na een tip van ons heeft 't Aahoes, Albardastraat 20, 7611 BD Aadorp de zaalreservering voor woensdag 1 augustus 2012 onmiddellijk geannuleerd. Een goede zaak!
De reservering was overigens gedaan door 'Luxus-Reisen' eventplan-nl@gmx.de, een Duits bedrijf dus.