Christie Owen

Christie Owen

[27 oktober 2004]

Als ik denk dat al die vrouwelijke helderzienden en mediums in één en dezelfde postbus in Staines, Engeland wonen, dan moet ik onwillekeurig aan een film van de Marx Brothers denken, waarin tientallen mensen in één kleine scheepshut gepropt worden.

Christie Owen is de derde in het rijtje: Eva Lorca, Amanda Kane en Christie Owen.
De Marx Brothers zijn om te lachen, en dat is hopelijk ook wat iedereen die post van deze dame krijgt doet.
Want wat hier weer beloofd wordt, en de wijze waarop, is te dol voor woorden. Het komt op mij over alsof men een parodie heeft gemaakt op verschillende mystieke en spirituele instituties. Maar dat zal wel niet de visie van de makers/oplichters zijn.
Want vergeet niet: ook hier gaat het weer om regelrechte oplichting.

Zoals gebruikelijk worden hier weer geluk en gouden bergen beloofd (u ontvangt zomaar een cheque van € 10.000,--), maar u moet wel eerst even een “symbolisch” bedragje van € 34,-- sturen naar het postbusadres in Engeland.
Betaling per creditcard kan ook, maar het bedrag wordt binnen 24 uur na ontvangst van de bon geïncasseerd en er kan géén bezwaar tegen gemaakt worden.

Verder wil men e-mailadres, geboortedatum en telefoonnummer weten, evenals welk huisdier u bezit.

Een eigen telefoonnummer, huisadres en KvK-inschrijving heeft Christie Owen niet, dus het zal verdraaid lastig zijn om haar of hem of hen die erachter zit(ten) te achterhalen.
Moet ik nog vertellen dat u hooguit nog weer iets van Christie zult horen als zij u nog verder probeert uit te melken.
De gedane beloftes zijn onmiddellijk weer vergeten, en worden nooit nagekomen.

De ontvanger van deze brief heeft alles gemeld bij de politie in Enschede, en daar zou men het opnemen met de Engelse collega's. Ik durf al te garanderen dat men daar ook niet verder komt. Deze oplichtingspraktijken schijnen zich over de hele wereld voor te doen. Het is dus een internationaal boevenclubje.


Christie Owen, PO Box 357, Staines TW18 1YD, England.