Promo Team, Oosterbeek

Promo Team Oosterbeek

[29 september 2011]

Promo Team Oosterbeek is een andere naam voor “Reserveringskantoor Arnhem”. Lees het artikel daarover, en u weet de bedoeling van het “Certificaat”, dat veel mensen in een bepaalde regio hebben ontvangen.
De brief van het Promo Team is praktisch identiek aan die van het Reserveringskantoor, en de regio is ditmaal Almelo en omstreken.
Het Promo Team geeft alleen een postbusadres (Postbus 322, 6860 AH Oosterbeek), de initialen P.J. en een 0900 telefoonnummer prijs, en dat is een veeg teken.
Elk betrouwbaar bedrijf zou volledige openheid van zaken geven, zoals het hoort.

De beweringen in de brief zijn ook nogal raadselachtig: “Persoonlijke uitnodiging”, “Uitgeloot uit uw postcodegebied”, “Het is zeker! Onze sponsorprijzen gaan deze keer o.a. naar Almelo” en “U heeft een prijspakket gewonnen t.w.v. € 200,-”.
De ontvangers weten van niets, hebben nergens aan meegedaan en vragen zich af waar zij dat allemaal aan te danken hebben!
Velen realiseren zich wel dat het allemaal te mooi om waar te zijn is, en dat er wel een addertje onder het gras zal zitten.

Tot het prijzenpakket behoort nu geen vliegreis meer, maar wel een Wellnessprijs (?), een Messenset 7-delig en een Gereedschapsset 25-delig. Bovendien als Extra Cadeau voor elk echtpaar een espress-koffiezetapparaat. Velen lezen automatisch “espresso-apparaat”, maar de o ontbreekt.

Om het “certificaat” een officieel tintje te geven, heeft de maker een neplogo bedacht, met daarop de tekst: “Gecontroleerde Certificering”. Door wie of wat de controle plaatsvindt, staat er natuurlijk niet bij.

De consumentenprogramma's op TV en internet besteden hier af en toe aandacht aan, en dan blijkt dat de aangekondigde “gezellige korte presentatie” minder gezellig en kort is dan de bezoeker verwacht. En ook dat men vaak veel geld moet uitgeven aan producten die men helemaal niet wil of nodig heeft, om de gratis prijzen te kunnen krijgen.

Het is jammer dat er nog altijd zaaleigenaren zijn die hier bewust (of onbewust) aan meewerken.