Reserveringskantoor Arnhem

Reserveringskantoor Arnhem

[11 augustus 2009]

Grote reserve is gewenst als u post krijgt van “Reserveringskantoor”, Postbus 5141, 6802 EC Arnhem!
Het bedrijf met die merkwaardige naam heeft vandaag mensen in Zwolle benaderd met een “Certificaat” en “Persoonlijke uitnodiging”. Dat persoonlijke moet met een korreltje zout genomen worden, want men weet niet eens of men met een man of vrouw te maken heeft: “Geachte mevrouw/meneer Jansen. U bent uitgeloot uit uw postcodegebied.”
Waarom en waarvoor? Het staat er niet bij. De ontvanger kent de afzender niet en weet ook niet waar hij alle aandacht aan heeft verdiend. Maar hij is blij verrast vanwege de “gewonnen 8-daagse vliegvakantie - een droomreis voor twee personen”. Nee, hoe er gevlogen wordt, hoe lang en waar naartoe vermeldt de tekst niet! Wél dat veel kosten van de reis zelf betaald moeten worden. Gelukkig vermeldt de brief nog meer gratis cadeaus: koffie en soep, digitale klok/fotolijst en nog een TV/DVD/Afstandsbediening als extra geschenk voor ieder aanwezig echtpaar. Jammer voor elk onechtpaar of alleenstaande!
Volgens de brief kan de gewonnen vliegreis niet worden opgestuurd. Die moet persoonlijk worden afgehaald in een zaaltje met de toepasselijke naam “De Vrolijkheid” op 20 augustus te 14.00 uur. De portokosten voor een vliegbiljet zijn toch niet zó hoog?
Ook merkwaardig dat men moet melden dat men de prijzen komt afhalen, en dat de antwoordkaart daarvoor nog moet worden gefrankeerd ook! Na al die gratis cadeaus kan er geen armetierig postzegeltje meer vanaf. Dat is verdacht.

Ook verdacht is het programma:
14:00 uur: Aanvang met een gezellige korte sponsorpresentatie.
Op forums op internet valt te lezen dat zo'n korte presentatie méér dan 2,5 uur duurt, en als bedoeling heeft om u “gezondheidproducten” aan te smeren.
Verontrustend is dat de deur om 14:00 uur dicht gaat, en waarschijnlijk niet eerder dan 17.00 uur weer opengaat! In tussentijd worden de bezoekers gehersenspoeld totdat ze van ellende maar een dure “gezondheidsmatras” of iets dergelijks aanschaffen. En mocht er al écht sprake zijn van een 8-daagse vliegreis, dan zal die hooguit gegeven worden aan mensen die voor duizenden euro's hebben gekocht.

Eén ding is zeker: de organisator zal méér winnen dan de bezoeker. Mocht u tóch gaan, dan horen we graag uw ervaringen. Ook zouden we mensen in Zwolle (en elders) willen oproepen om de bezoekers op de genoemde datum vooraf te informeren over de risico's als ze naar binnen gaan.

Zie ook: Forums/Diversen(3)