Baroness de Rothman

Baroness de Rothman

[16 maart 2011]

Zouden veel mensen hier geloof aan hechten? Hopelijk niet, maar kennelijk loont het toch de moeite voor de oplichters om de vele duizenden brieven met deze inhoud vanuit Zwitserland naar België en Nederland te versturen.
De post wordt verstuurd vanuit Zürich in Zwitserland, maar het antwoordadres is een postbus in Oostenrijk: Postbus 11, AT-3500 Krems an der Donau, Oostenrijk.

Deze oplichting is grof en lachwekkend tegelijk. De volledige tekst van Baroness de Rothman (“Helderziende en deskundige in telepatische handelingen”) beslaat 8 kantjes. En er wordt zogenaamd de Laatste Wilsbeschikking van Paul in opgevoerd. Dat is smakeloos, maar wat kun je anders verwachten van mensen die zoiets bedenken?

De barones wil behalve de miljoenen nog iets anders kwijt: het “Heel bijzonder geheim om steenrijk te worden”, “dat het grote erfgoed van Paul uitmaakte”. Dat trouwens strikt geheim moet blijven en aan niemand mag worden meegedeeld.
Het ontvangen van de euro's is geheel gratis, maar om het geheim te mogen ontvangen moet er een “bescheiden deelneming in de onkosten” worden betaald. Een bedrag van € 40,00, of € 45,00 voor een bevoorrechte behandeling.
Zou de barones dan zelf helemaal niks hebben ontvangen van haar vriend Paul? Zielig.
Als wij 6 miljoen zouden ontvangen, dan zou dat voor ons genoeg zijn. Dan zouden wij dat geheim niet meer hoeven te weten. Maar ervan afzien kan waarschijnlijk niet bij deze mevrouw Rothman.