Madame Soleil, helderziende

Madame Soleil

[16 maart 2011]

Zo introduceert Madame Soleil (“De grote dame de waarzeggers”) zichzelf per brief.
“Sorry, geachte heer, ik vragen u om excuses!”
En dat is volkomen terecht, want haar Nederlands is bovenaards miserabel.

“Wij willen graag weten, waar deze buitengewone vermogens van de helderziend vandaan komen. Ik beschikk over het vermogen, met de bovenaardse machten te kunnen communiceren. Ze wijzen mij altijd duidelijk op wat staat te gebeuren. Dagelijks praten ik met hen, ik help degenen, die het echt nodig hebben en ik fal nooit.”

Erg vreemd dat de bovenaardse machten die ze tot haar vrienden rekent, er niet voor kunnen zorgen dat haar Nederlands vlekkeloos is! Als dát al te moeilijk voor ze is...

Na nog veel meer gezever en taalfouten, komt Madame aanzetten met het “Persoonlijk aanfraagcertificaat voor wonderbaarlijke hulp, geld, liefde en geluk ... 91 dagen van uitzonderlijk geluk”.
Als we geholpen willen worden, dan doet mevrouw Soleil zes dingen voor ons, waaronder het “ritueel van het spirituele reinigen”. (Ze bedoelt waarschijnlijk het reinigen met spiritus...)
En om ons helemaal gerust te stellen, geeft ze “Universele en totale garantie”. Dat is nog eens wat anders dan de beperkte garantie van een jaar op ons koffiezetapparaat!

Het aardige van Madame is dat ze ons allemaal stuk voor stuk een voorkeursbehandeling geeft, we hebben dus een streepje voor bij haar. Daar zit natuurlijk wel een prijskaartje aan vast. In de envelop met het aanvraagformulier moeten we direct al 5 euro bijvoegen. De rest van het bedrag, 40 euro moeten we per cheque of kredietkaart betalen. Eventueel mag dat zelfs in twee termijnen.

Een geweldig mens, die Dame Zon in Postbus 10, AT-3133 Traismauer, Oostenrijk. Maar koop voor de 45 euro liever iets leuks voor uzelf, dat maakt gelukkiger.