Marcos von Ring (2)

Weekbladadvertentie

[6 september 2005]

Marcos von Ring is al snel overgestapt van het kinderlijke Gouden Vierkant-spelletje naar het ‘volwassen’ werk van de GRATIS HULP VOOR MENSEN MET PROBLEMEN.

Hij volgt daarbij zijn grote voorbeeld Maria Duval, en het lijstje met “Geheime Wensen” waaruit gekozen kan worden is zelfs identiek aan dat van haar.

Ook Marcos von Ring dringt zich aan ons op via paginagrote advertenties in de (gratis) huis-aan-huis weekbladen van Wegener.
In de advertentie staat minstens 10 keer het woord GRATIS, en om te onderstrepen dat alles écht gratis is staat er ook nog: “Zonder beperking! U hoeft niets te betalen, niet vandaag en niet morgen!”

Misschien bedoelt men dat ‘morgen’ letterlijk, want in de allereerste brief die we (ná morgen) van Marcos ontvangen wordt er al om geld gevraagd!

Elke zin in de advertentie is pure lulkoek of leugen. De “geboren helderziende” Marcos von Ring bestaat namelijk helemaal niet. Hij heeft dus niet vele jaren over de wereld gereisd, hij heeft dus niet de grootste Meesters van de Magie en van het Spiritisme ontmoet (die ook weer niet bestaan), er bestaan geen “bepaalde methoden en geheimen van geluk” en hij kan natuurlijk ook geen geheime wensen laten uitkomen.

Niemand ter wereld kan uw geheime wensen laten uitkomen! (Behalve uzelf.) En er bestaan écht geen onbaatzuchtige weldoeners die zich zo aan de wereld presenteren. Denk alleen maar eens aan de enorme advertentiekosten.

Bovendien, als die meneer Von Ring zo super helderziend is, waarom moeten we dan onze geheime wensen nog aan hem kenbaar maken? Die zou hij toch allang moeten weten! En zo zijn het ook geen geheime wensen meer!

Gelukkig doorzien velen de kwalijke bedoelingen van Marcos von Ring. Helaas zijn er ook nog genoeg die géén vertrouwen meer in de overheid hebben, maar die wel in dit soort gefantaseerde personen geloven. Zij volgen de instructies in de advertentie op, vullen de bon in, leggen de linkerhand er een paar minuten op (...) en sturen hem naar een postbus in Dordrecht.

De ontvangers krijgen zo commercieel bruikbare adresbestanden, die voor veel geld verhandeld worden. Bij het invullen van de bon voor gratis hulp moeten er namelijk impertinente vragen worden beantwoord als:
Heeft u dringend geld nodig; Heeft u een baan; Bent u gepensioneerd; Bent u getrouwd of samenwonend; Heeft u problemen in de liefde of uw gezinsleven; Voelt u zich eenzaam of niet begrepen; enz.

Het opsturen van de bon heeft tot gevolg dat u ellenlange nonsensbrieven ontvangt, waarin aan het eind gevraagd wordt om geld (rond de 50 euro) op te sturen naar Marcos.

Daarnaast kunt u jarenlang rekenen op post van een groot aantal malafide bedrijven, die u ook weer geld uit de zak proberen te kloppen.