Verkeersovertreders (1)

Bumperklever achter (15:28 u)

[11 februari 2008]

Het is een mooie zonnige en kalme zaterdagmiddag, als ik met de maximumsnelheid van 80 kilometer per uur op de N343, de weg van Weerselo naar Oldenzaal rijd.
Het hele weggedeelte is sedert enige tijd voorzien van een dubbele doorgetrokken witte lijn in het midden. En dat is niet voor niets gedaan, dat is gedaan voor de veiligheid van de weggebruikers. En het bespaart ons dolle en gevaarlijke inhaalacties.
Maar helaas, dat is weer ijdele hoop.

Inhalen over een dubbele doorgetrokken streep (15:29 u)

Als eerste komt er een personenauto in de duurdere prijsklasse vlak achter mij rijden, het bekende ergerlijke bumperkleven. Zoals zovelen haat ik dat en daarmee de bestuurders die er zich schuldig aan maken. Ik kan mijn neiging om op de rem te trappen bedwingen, en kijk nadrukkelijk in mijn achteruitkijkspiegel naar de chauffeur en zijn vrouwelijke begeleidster. De man heft zijn handen op in een gebaar als: “Rij dan toch ook harder!”
Dat ben ik niet van plan, en de man is niet van plan daarop te wachten, hij passeert mij over de dubbele streep en verdwijnt met hoge snelheid uit het zicht.
De rust is daarmee niet weergekeerd, want er volgt onmiddellijk een tweede bumperklever. En die maakt het zelfs nog bonter, hij zit er zo dicht op dat ik alleen maar zijn voorruit kan zien!
Omdat er een rotonde nadert, rem ik wat eerder af dan nodig, om duidelijk te maken dat ik niet van dat geduw gecharmeerd ben.
Mijn passagiere heeft haar digitale camera bij de hand en gaat foto's maken.

En zóveel schiet je daar mee op! (15:30 u)

Ondanks dat de man in de blauwe Opel Vectra dat ziet (of zou moeten zien), gaat hij er na de rotonde met hoge snelheid voorbij. Op de tweede foto is te zien dat hij terugkeert naar de rechter weghelft. Ik rijd dan weer 80 km/u, en de auto minstens 100.
Eén minuut later, staan we met zijn drieën voor de stoplichten bij Oldenzaal! Zó veel irritatie, zó veel (dure) overtredingen en zó zinloos!
Waarom worden die domme verkeersdeelnemers eindelijk eens een beetje verstandiger?
Hopelijk neemt de politie op basis van mijn aangifte en de foto's alsnog actie tegen deze verkeersovertreder, die wat mij betreft niet op de weg zou thuishoren.