Supplementen die je nodig hebt

[3 mei 2014]

We waarschuwen vaak tegen het gebruik van allerlei zogenaamde voedingssupplementen, zoals multivitaminen, die ons door op geld beluste scrupuleuze fabrikanten en verkopers worden opgedrongen.
Wij gebruiken deze (vaak ook nog nep-) middelen nooit, maar gaan daarentegen regelmatig de vrije natuur in. Elk seizoen heeft zijn eigen charmes. 's Zomers zijn dat onder andere de vlinders en de libellen, in de herfst de herfstkleuren en de padstoelen, 's winters de kou en de sneeuw en in het voorjaar de bloeiende rododendrons en azalia's.

We kennen een plekje in het bos waar ooit een rododendron-kwekerij was. Nu is er alleen nog een enigszins verwilderde tuin met een prachtige schakering aan kleuren en soorten. Het feit dat de tuin geen fraai aangelegde tuin is, maar gewoon een bosperceel, en dat elke bezoeker er onbeschroomd in kan rondlopen, maakt het gebied tot een sprookjesachtig iets. Ook het grote aantal verschillende bloemen die door elkaar heen groeien en bloeien, maakt het er erg aantrekkelijk.

Vooral Riya blijft elke keer als we er komen weer helemaal onder de indruk. Ze raakt steeds overweldigd door de kleurenpracht en de zoete parfumgeur van sommige azalia's, zoals deze gele. En ze zou er uren kunnen blijven rondhangen en genieten.

Gisteren had ze een heel rake opmerking: “Dát zijn de supplementen die je nodig hebt!”
Veel mensen geven handenvol geld uit aan waardeloze of gevaarlijke voedingssupplementen, en worden er niet beter of gelukkiger van. Het geluksgevoel na een gratis bezoekje aan de natuur blijft wekenlang hangen en bevordert de gezondheid en het welzijn veel beter!