Radar & Twente Milieu

(Foto: Rita Melgert)

[2 april 2013]

De “Warme Douche” in het programma TROS Radar van gisteren ging over een dame die haar mobiele telefoon in de ondergrondse vuilcontainer had laten vallen en de mensen van Twente Milieu die zo bereidwillig waren om die telefoon er weer uit te vissen, en hem zelfs te komen terugbezorgen op het werk van de dame.
De onfortuinlijke vrouw is degene met wit haar op de bovenste foto. Ze staat angstig te wachten totdat de stoere vuilnismannen haar telefoon, hopelijk nog in goede staat, uit de enorme stalen container weten te redden.

(Foto: Rita Melgert)

Maar wat staat ze daar nou precies te doen? Ze staat de hele reddingsactie te filmen .... met haar eigen telefoon! En ze zou toch op haar werk geweest zijn toen de mensen van Twente Milieu de container op zijn kop zetten?
Eerder stond ze aan de overkant van de straat om het geheel te filmen met de telefoon. En in het filmpje dat Radar uitzond, komt de vrouw ook niet in beeld.

(Foto: Rita Melgert)

Zoals zo vaak het geval is met televisiebeelden, strookt hetgeen we zien niet met de werkelijkheid. In dit geval ligt de verklaring van het “bedrog” voor de hand: de gebeurtenis is nog een keer nagespeeld. Een heel team van Twente Milieu is opnieuw komen opdraven om voor de camera van TROS Radar te acteren dat men een mobiele telefoon uit de vuilniscontainer aan het opduikelen is. Ten behoeve van een filmpje van twee of drie minuten.
Gewoonlijk worden de containers door één medewerker van Twente Milieu geleegd, maar hier zijn heel wat meer personen aan te pas gekomen. Maar sympathiek is het wel.