Garant-o-Matic

Garant-o-Matic

[2004]

Dankzij de fantastische gratis hulp van onze onvolprezen Maria Duval, heb ik nu een postzending met bovenstaande naam mogen ontvangen.
Ik had al eerder het gevoel dat Maria Duval iets met G-o-M te maken had, en dat is nu dus gebleken. Maria heeft mij nooit gevraagd of ze mijn adresgegevens ook voor andere doeleinden mag gebruiken, dus ga ik ervan uit dat het twee handen op één buik is.

Ik heb mij het hoofd gebroken over de naam en wat die zou kunnen betekenen.
Ik ken wel een Aut-o-Matic, maar wat er met G-o-M mag bedoeld worden, is mij nog een raadsel.
De voorkant van de enveloppe staat vol met een “Belangrijk Bericht”, het is een wonder dat de postbode het adres nog heeft kunnen vinden.

In rood staat er te lezen dat ik direct na het openen van deze envelop mijn TV-toestel moet aanzetten op SBS-6. Nou, dat is wel het allerlaatste dat ik zal doen! Dan krijg ik alleen maar gestolen beelden op mijn scherm, ik kijk mooi uit. Ik zal de enveloppe dan ook maar niet openen.
Ik lees verder dat mijn contant-geld-nummer voorkomt op de lijst.
Ik wist niet dat ik een dergelijk nummer had, en ik weet ook niet op welke lijst die voorkomt.

U hebt recht op een contant-geldbedrag in de vorm van een cheque. Wat is het nu, geld of een cheque? Het moet één van beiden zijn.
Ik sta ook nog genomineerd voor de hoofdprijs van 25.000 euro. Schitterend, ik heb zelfs niet eens meegedaan aan een wedstrijd.
Ik zou zeggen tegen G-o-M: kom maar op met die prijzen. Doe niet moeilijk en stuur alles gewoon rechtstreek op. Het mag in contanten zijn, maar het mag ook best in de vorm van een cheque.

O.K., ik heb stiekem de envelop opengemaakt, ging heel makkelijk, maar u mag het niet verder vertellen.
Er zit een reclamefolder in met allerlei nuttige en vooral nutteloze producten. Opvallend veel artikelen zijn dol fijn: dolfijnradio, dolfijn douchegordijn, dolfijnen fontein, dolfijnen toiletbril, dolfijn flesopener en dolfijnenvaas. Het is om dol van te worden.
Gelukkig staat er nog meer in, zoals een Magnetische Sterrenbeeld Armband Ter Bevordering Van De Bloedcirculatie. De ingebouwde magneten hebben een positieve invloed op mijn bloedcirculatie, zo wordt er beweerd.
Andere therapeutische kwaliteiten schijnt dit geval niet te bezitten, en de prijs is er dan ook naar: nog geen 19 euro. En per twee zijn ze nóg goedkoper. Daar kunnen Santanera en Tineke nog een puntje aan zuigen.

Nu nog even over het gewonnen en beloofde geld, in de vorm van een cheque. Iedereen die een product bestelt uit de catalogus doet gratis mee, diegene die niks bestelt is verplicht om 2,50 euro aan extra postzegels op te sturen.
Na heel goed de kleine lettertjes gelezen te hebben, ben ik erachter gekomen dat de gewonnen prijs gegarandeerd niet lager is dan 2 euro.
Persoonlijk denk ik dat hij ook niet veel hóger zal zijn. Iemand die dus 2,50 euro stuurt om de prijs te krijgen, schiet er dus 50 cent plus 39 cent (aan gewone porto) bij in.
Verder wordt er alleen over een contant-geld-cheque gesproken, maar nergens dat die ook in te wisselen is bij een bank. Cheques van 2 euro worden ook beslist niet door een bank geaccepteerd voor uitbetaling.
Nee, de gewonnen cheque zal alleen gebruikt kunnen worden als kortingsbon bij een te kopen product van Garant-o-Matic.

En de hoofdprijs van vijfentwintigduizend euro? Die wordt nog gebruikt voor een veelheid aan promotieacties die gedurende heel 2004 lopen. Pas in 2005 wordt de prijs uitgekeerd, en dan alleen nog als volledig aan het reglement is voldaan.
Dan weten we al wel hoe laat het is.

Mijn Contant-Geld-Zegel heeft trouwens nummer 711.598. Ik durf te wedden dat er heel wat meer mensen dit zelfde nummer hebben.