Advertenties in NCRV-gids

Roots magazine

[28 oktober 2014]

De NCRV-gids bevat deze week maar liefst drie dubieuze, paginagrote, advertenties. Ook andere gidsen zullen deze advertenties mogelijk bevatten. Het opvallende is dat bij twee advertenties de betrokkenheid van de omroep overduidelijk is, een slechte zaak voor wat betreft de geloofwaardigheid en zuiverheid van die omroep. Ook is het duidelijk dat er bij alle drie advertenties sprake is van lucratieve handel, want de advertenties kosten erg veel geld.

De kop “Sodeknetter wat voordelig” geeft wel enigszins aan met welk soort praktijken we hier te maken hebben. Namelijk misleidende.
Allereerst even de omschrijving van het product, die is op zich wel grappig en onnavolgbaar:

“Karakteristieke en elegante Chianti Riserva uit het jaar 2009. Helder donkerrood van kleur met paarse nuances. In de geur indrukken van rijp rood fruit en vanille tonen. Volle en rijke smaak met indrukken van kersen, bessen, bramen, chocolade en specerijen. Maar liefst 24 maanden rijping geven deze wijn een elegante structuur met zachte tannines. Lange fruitige afdronk met een licht kruidige toon. Gemaakt van alleen de allerbeste sangiovese druiven.”

Het kan niet anders of deze wijn smaakt naar afwaswater. En dan is de prijs ook nog eens € 5,99 per fles, gratis thuisbezorgd door Wijnvoordeel. Het misleidende van de advertentie komt naar voren als de bestelbon wordt ingevuld. Dan blijkt dat men niet één fles, maar een doos met zes flessen bestelt. En de totale kosten worden zelfs nergens vermeld.

Bovendien staat er in rode letters: “Introductieaanbieding”. Het is niet te hopen dat men automatisch maandelijks een nieuwe doos opstuurt. In elk geval zal men er alles aan doen om de klant te bewegen om méér te bestellen, en dan tegen de gewone prijs van € 11,98 plus verzendkosten.
Een pluspunt is dat men achteraf kan betalen.

 

Garant-o-Matic

Garant-o-Matic heeft niet zo'n goede naam, afgaande op ons forum en onze eigen berichten. En waarom men een héle advertentiepagina besteedt aan een solarlampje voor aan de dakgoot, is ons een raadsel. Heel praktisch is het niet om de twee lampjes twv € 16,99 (= 1 gratis) plus € 3,00 verzendkosten aan de dakgoot te hangen, want de lichtbundel zal dan niet tot aan de grond komen. Beter is aan de gevel, of boven een deur. In dat geval zal de lamp niet altijd volledig opladen om de hele nacht te kunnen branden.
Positief is de 14 dagen bedenktijd, de geld-terug-garantie en de betaling achteraf. Houd er rekening mee dat u na een bestelling nog lang reclame per post en e-mail van dit bedrijf zult ontvangen. En dat uw persoonlijke gegevens aan anderen ter beschikking zullen worden gesteld.
Lees ook goed de leverings- en betalingsvoorwaarden.

 

Davitamon

V

itamines kunnen dodelijk zijn! Vooral als ze in combinatie met elkaar gebruikt worden. Bijna geen mens heeft extra vitamines nodig. Toch wordt hier schaamteloos een pakket Davitamon middeltjes met tientallen vitamines en stoffen aangeprezen.
Als de beweerde inhoud klopt (niemand controleert het) dan is dit moorddadig. Als de beweerde inhoud niet klopt en het om neppillen gaat, dan is het crimineel.