Rente-uitbetaling

Rente-uitbetaling

[12 augustus 2004]

Alensa Vermögens- Verwaltungs- Anstalt.
Dat staat er als afzender op de grote envelop die door SelektMail Nederland in mijn bus is geworpen.

Gelukkig is de tekst van alle paperassen in de enveloppe wél in het Nederlands opgesteld. Nou ja, Nederlands: het is weer vertaald Duits.
En aan het verhaal over rente-uitbetaling kan ik geen touw vastknopen. Zelfs niet als ik denk dat men met rente het Duitse woord bedoelt. En dat betekent heel iets anders dan het Nederlandse.
Het Duitse woord heeft iets met pensioen en met een vaste uitkering te maken. En daar gaat het hier ook om.
Ik lees: “De directie van Goed Leven heeft beslist een bijdrage te leveren voor de ouderdomsverzorging van haar klanten.”

En ik persoonlijk, als goede klant, ben geselecteerd als rentekandidaat. Dat betekent dat ik maandelijks gedurende vijf jaar een bedrag van € 440,00 ontvang, óf een eenmalig bedrag van € 26.400,00 op 1 september 2004.
En wat moet ik daarvoor doen? Alleen maar binnen 7 dagen het Rente-uitbetalingsbewijs terugsturen én een kleine testbestelling doen uit de bijgevoegde catalogus van Goed Leven Met Euro-Shopping.
Dat is alles, en dan krijg ik gegarandeerd het beloofde bedrag op mijn bankrekening gestort.
Ik heb lang gezocht naar de addertjes onder het gras, maar heb ze niet gevonden. Er staat zelfs nog dat ik de testbestelling eventueel achterwege kan laten.

Alleen als ik aanspraak wil maken op de drie mooie geschenken (Panasonic DVD-player, Sony TV, FinePix digitale camera), dan moet ik iets bestellen. Plus een geschenkzegel 'vrijkrabben en opkleven'... Als er op die geschenkzegel 3 witte ruiten voorkomen dan krijg ik alleen een - niet met name genoemde - leuke verrassing.
Ik heb het gevoel dat álle geschenkzegels drie witte ruiten bevatten. Als de uwe blauw, rood of groen is, moet u dat onmiddellijk laten weten! En helemaal als u ook nog een van de geschenken hebt gekregen.

Want deze mensen van Goed Leven ... worden steeds doldriester in het bedenken van mooie lokkertjes om de mensen iets te laten kopen. Maar alle lokkertjes zijn niets anders dan zeepbellen die nooit doorgeprikt worden.

Gelooft u dat u zomaar € 26.400,00 zult ontvangen zonder er íets voor te hoeven doen en van een puur commerciëel bedrijf?
Zo ja, dan bent u goedgeloviger dan ik.
Ik hoop dat de ontvanger van de geldsom of de maandelijkse uitkering zich hier ooit eens meldt. Maar ik vermoed dat we heel lang zullen moeten wachten!