Swing 2013

Swing 2013

[23 januari 2013]

Regina Romeijn gelooft niet in God, volgens het boeiende EO-televisieprogramma ‘Zij gelooft, zij niet’ dat zij destijds samen met Mirjam Bouwman maakte. Volgens een interview in Swing, het reclameblaadje van de firma Pharma Nord, gelooft zij wél in voedingssupplementen. Op de voorkant van Swing 1-2013 en boven het interview staat namelijk: “Regina Romeijn: Ik heb supplementen nodig”.
Bij navraag blijkt dat toch iets anders te liggen, en laat Regina ons weten dat zij zich misleid voelt door de redactie van het blaadje. Ze zegt niet geweten te hebben dat het interview gebruikt zou worden voor een reclameblad van Pharma Nord, producent van voedingssupplementen. En ze vindt dat ze onrechtmatig is gebruikt om middelen van dat bedrijf te promoten.
In een correctie van het artikel heeft ze juist aangegeven dat ze supplementen NIET nodig heeft en ze ook niet serieus neemt. Via het bedrijf waar ze werkt, kan ze beschikken over een reeks vitamines en voedingssupplementen, en een aantal gebruikt ze ook regelmatig. Met de gedachte: “Baat het niet, dan schaadt het niet”.

Regina zegt dat ze let op gezonde (= gevarieerde) voeding, dat ze genoeg beweging krijgt (ze sport geregeld) en dat ze een positieve instelling heeft. En meer is er echt niet nodig om gezond en gelukkig te zijn!
Heel veel zogenaamde voedingssupplementen zijn zuiver bedrog (niemand controleert wat er in zit!), anderen zijn weer schadelijk voor de gezondheid en vooral vitaminen werken averechts en maken juist ziek.

Pharma Nord en Swing (voorheen SwingLevend) zijn al vaker veroordeeld voor misleidende reclame. En zullen daar voorlopig ook wel niet mee stoppen. Jammer dat bekende Nederlanders als Regina Romeijn daar mede slachtoffer van worden.