Swing 2014

[2 mei 2014]

H

elaas heeft Pharma Nord met haar reclameblaadje Swing opnieuw een slachtoffer gemaakt. Dit keer is het CDA-politica en rockzangeres Sabine Uitslag, die naar alle waarschijnlijkheid onwetend reclame maakt voor deze misleidende fabrikant van zogenaamde voedingssupplementen.
Gezien haar grote ervaring in, en betrokkenheid met de gezondheidszorg, zal ze beslist niet hebben gezegd dat ze multivitaminen slikt. Als ze dat wél heeft gedaan dan is dat een domme streek van haar geweest.
In elk geval zal ze door dit interview in haar carrière geschaad worden, want bewust of onbewust reclame maken voor een bedrieglijke fabrikant van onzinproducten kan ze echt niet maken.

Echte multivitaminen kunnen levensgevaarlijk zijn, die moeten beslist voor iedereen afgeraden worden. Hopelijk maakt Pharma Nord gewoon neppilletjes (ze worden immers door niemand gecontroleerd), want die kunnen meestal geen kwaad. De gebruiker verliest dan alleen zijn geld, niet zijn gezondheid.

Wie trouwens van mening is, opgejut door de reclame, dat een mens voedingssupplementen nodig heeft, die moet toch nog eens goed nadenken. Voedingssupplementen zijn alleen maar een achterlijk verzinsel van ondernemers die grof geld willen verdienen. Er wordt écht niemand anders beter van.
Een chemisch gemaakt pilletje kan toch nooit welke voedingsstoffen dan ook vervangen. Leef gezond, eet gevarieerd, meer is er niet nodig. En als u teveel sinaasappels eet en te weinig appels, neem dan ook eens een appel! Zó simpel is het.

N.B. Pharma Nord is erg ‘creatief’ in het verdraaien van de waarheid, maar sinds kort ook in het verdraaien van onze taal. Kijk maar eens wat er op de voorzijde van Swing staat: “Verlies gewicht door uw bloedsuiker STABLIEL te houden”.

[Lees ook: Swing 2013]