Aangetekende brief

Aangetekende brieven worden nogal eens beschouwd als een wondermiddel, en worden zelfs geadviseerd door de politie en de Consumentenbond. Daarmee wordt de indruk gewekt dat een aangetekend schrijven een bijzondere wettelijke status heeft. Dat is dus onterecht! Bovendien kan ook een aangetekend schrijven zoek raken. In bepaalde landen worden vooral aangetekende brieven gestolen of verduisterd.

Het versturen van een aangetekende brief aan malafide bedrijven is zinloos! Het kost alleen geld en tijd, en u bereikt er niets mee.
Ook al wordt een aangetekende brief in ontvangst genomen, dan nog hebt u geen garantie dat hij gelezen wordt en dat er aan uw wensen wordt voldaan. Een aangetekende brief kan echter ook geweigerd worden. U krijgt hem dan terug en uw geld en moeite is tevergeefs geweest.

Een aangetekende brief aan een postbus is nog minder zinvol. Als de brief niet afgehaald wordt, dan blijft hij drie weken liggen voordat u hem terugkrijgt. Voor een aangetekende brief moet worden getekend, en het kan zijn dat degene die de postbus leegt geen tekeningsbevoegdheid heeft.
Een aangetekende brief kost u  7,00 *, en voor dat bedrag kunt u 15 gewone brieven versturen!
Een aangetekende brief met ontvangstbevestiging kost  8,15 *.

Als het bedrijf een antwoordnummer heeft, kunt u dat gebruiken voor een gewone brief en kost het u helemaal niets.
Brieven met een antwoordnummer komen altijd aan. Want daar hebben zowel het postbedrijf als de geadresseerde belang bij.
Aangetekend versturen naar een Antwoordnummer kan ook, maar u betaalt wel de normale kosten van het aantekenen!

* Prijzen per januari 2009.