"Maakmeblij.nl"

Maakmeblij.nl is de naam van een website die voor veel lezers van Recht & Krom niet onbekend zal zijn. Men kan er o.a. gratis producten aanvragen.

En het vooruitzicht van de verlokkelijk gepresenteerde producten maakt velen kennelijk onvoorzichtig. Het aanbieden van gratis proefzendingen dient natuurlijk alleen maar een zakelijk doel, en het onoplettend overal gratis producten aanvragen kan tot problemen leiden.

Alle producten die Direct Communications uit Eindhoven aan de man probeert te brengen via de diverse handelsnamen, zijn op maakmeblij.nl te vinden. Soms verstopt, maar meestal open met de naam er gewoon bij.
Wij kwamen o.a. tegen:

Fitanova; PuzzelParty; De Geluksbode; StarBright; TopForm; Hits To Remember; Golden Oldies; Lively Spirit; San Marco Jewellery; VivaPro.

Ook het meedoen aan de prijsvraag “Win een Mini Cooper” brengt u in contact met Direct Communications, en meestal wordt u daarna gebeld voor een abonnement op PuzzelParty.

In bijna alle gevallen moet u, bij het invullen van de bestelbon, een machtiging voor automatische incasso afgeven voor de verzendkosten van € 4,95 en uw bankrekeningnummer invullen.
En bij goed lezen ziet u dat het gratis product (ter waarde van € 49,95) de eerste van een serie is.

Ook geeft u bij het invullen van de bon toestemming tot automatische maandelijkse afschrijving van het volledige bedrag. Als u geen verdere producten wilt ontvangen, dan moet u dat (meestal schriftelijk) laten weten.
Gezien de reacties op de forums is dat niet voor iedereen duidelijk, maar het staat er wel degelijk en verontwaardiging daarover is dan ook onterecht.

Het kan zijn dat het niet lukt om een abonnement weer op te zeggen, maar dat kan ook liggen aan de manier van opzeggen. Als er staat dat u schriftelijk moet opzeggen, dan moet u ook niet gaan bellen. Verder kan het zijn dat u in uw brief niet duidelijk genoeg uw naam en adres en de naam van het abonnement hebt vermeld.

De advertenties op Maakmeblij.nl zijn dus duidelijk genoeg. Mochten er elders op internet aanbiedingen worden gedaan die minder duidelijk zijn, dan horen we dat graag.

Het advies is dus: Lees eerst goed de aanbieding en vooral de voorwaarden, voordat u iets aanvraagt.
Realiseer u ook dat de aanbieders alleen maar geld willen verdienen, en dat ze meestal ook nog eens het volle bedrag van uw rekening proberen af te schrijven voor een vervolgzending.

Verder kunt u zich afvragen of de verzendkosten van 4,95 het gratis product wel waard zijn, zoals in het geval van StarBright. Voor 4,95 koopt u in de winkel heel wat meer tubetjes tandpasta dan de ene die u per post toegestuurd krijgt. En in de winkel hoeft u er geen 6 weken op te wachten en loopt u niet het risico van ongewenste incasso's.

Sommige pagina's, zoals die van De Geluksbode, vereisen dat u JavaScript hebt ingeschakeld op uw computer. Wees daar voorzichtig mee, het kan eventueel schade en spionage op uw computer tot gevolg hebben.

En dat zal u niet blij maken.


[23 juli 2011]

De webzijde blijkt al enige tijd niet meer te bestaan. Zo meldt ons Dick Perk.